Gratineret svinekød er en dejlig nem ret med hakket gris, arrangeret i ildfast fad med spidskål, kartoffel, aubergine og tomat. Retten gør sig færdig i ovnen i løbet af en god halv times tid. Den serveres med en skål salat af årstiden og godt brød.
Opskrift : Danske Slagterier , beregnet til 2 personer
GRATINERET SVINEKØD MED KÅL, AUBERGINE OG TOMAT
200 g hakket svinekød
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 løg
1/2 citron
1 æg
frisk oregano eller persille
1 lille spidskål
1 bagekartoffel
1/2 lille aubergine
2 store modne tomater
4 fed hvidløg
50 g revet emmentaler eller mozarella ost
Kødet røres med salt, peber, finthakket løg, saften af 1/2 citron og 1 spsk. friskhakket krydderuret.
Blanchér 6 kålblade i letsaltet vand i 2 minutter. Skær kartoflen, den halve aubergine og tomaterne i tynde skiver.
Læg det hele lagvis i et lille ildfast fad med kål nederst, derefter kød, kartoffel, aubergine og tomater sammen med finthakket hvidløg. Slut af med kål.
Krydr mellem lagene. Læg et stykke staniol henover og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Tag staniolen af, drys med ost og gratinér retten i ovnen i ca. 10 minutter til osten er smeltet.
Servér gratineret svinekød med kål, aubergine og tomat sammen med en skål salat og et godt brød.
VI BAGER GAMMELDAGS
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar