Helstegt svinefilet, glasseret med barbecuedressing er et herligt stykke kød med spændende tilbehør til. Det skal ikke steges for længe, da kødet ellers nemt bliver tørt.
Det glaserede kød serveres, skåret i tykke skiver med sprød zucchini chips og små salater til.
Opskriften er beregnet til 4 personer
Kilde : Leverandør til hverdagens kokke
HELSTEGT SVINEFILET MED BARBECUE DRESSING OG ZUCCHINI CRISP
barbecue dressing
100 g brun farin
1 1/2 dl ketchut
3 spsk. olie
5 fed hvidløg
2 spsk. jalapenos
1 spsk. soja
2 skalotteløg
1 stk. svinefilet på 750 g
salt
cayennepeber
zucchini crisp
1 squash
2 bagekartofler
1 løg
1 æg
2 spsk. mel
1/2 bundt persille
forskellige slags salat
Til barbecuedressingen blandes farin, ketchup, olie, 3 fed presset hvidløg, hakket jalapenos, soja og finthakkede skalotteløg. Marinaden trækker i nogle timer.
Svinefileten brunes på alle sider på en pande. Krydres med salt og cayennepeber. Sættes i ovnen og steger ved 170 grader i ca. 20 minutter. Tages ud af ovnen og hviler i et kvarters tid.
Svinefileten smøres med et godt lag barbecuedressing og steges igen i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Til zucchini crisp rives squash, kartofler og løg groft og blandes med æg, presset hvidløg, mel og hakket persille.
På en forvarmet pande steges små flade kager af massen i olie ca. 5 minutter på hver side. De skal være meget sprøde udvendig.
Servér svinefilet, skåret i tykke skiver med de sprøde zucchini chips og små salater, som kan vendes i lidt af marinaden.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar