Ingen julefrokost uden en god juleleverpostej, - leverpostejen kommer vi ikke udenom, den hører til danskernes foretrukne pålæg.
Skal leverpostejen være opbagt eller ej, det er et temperamentsspørgsmål. Der eksisterer et utal af opskrifter på leverpostej og enhver vil hævde, at have den helt rigtige opskrift.
Opskriften på denne leverpostej er lavet med en opbagning. Leverpostejen er fryseegnet.
Kilde : Det Danske Landkøkken
LEVERPOSTEJ
300 g lever
150 g spæk
1 lille løg
30 g smør eller mgr.
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 æg
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
evt. lidt nellike eller allehånde
evt. en benfri sild / ansjos
Hak spækket for sig og leveren med løget 1 - 2 gange i kødmaskinen.
Lav en opbagning af fedtstoffet, mel og mælk. Tilsæt det hakkede spæk og dernæst de øvrige ingredienser.
Dejen hældes i en ovnfast form, sættes i kold ovn og bages ved 200 grader i ca. 1 time.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar