tirsdag

HJEMMELAVET RULLEPØLSE

Hjemmelavet, gammeldags rullepølse af svinekød og godt krydret, er simpelthen herligt på et stykke  rugbrød. Rullepølsen kan være med eller uden løg og krydret med eller uden allehånde, næsten uanset hvad, så er hjemmelavet rullepølse noget af det allerbedste pålæg.

Når rullepølsen skal lægges i pres, er det ikke nødvendigt at have professionelt udstyr som rullepølsepresse. 2  sandkageforme kan så udmærket bruges.


                                                       

HJEMMELAVET RULLEPØLSE

1 svineslag
evt. tynde skiver spæk
1 spsk. salt
1 tsk. peber
gerne stødt allehånde
gerne revet eller småthakket løg

saltlage

300 g salt
60 g sukker
1 liter vand

Slaget lægges med den glatte side mod bordet og det skæres pænt til, så der bliver en rektangel. Tynde skiver spæk og det afskårne fordeles over slaget. Krydderierne blandes og fordeles over det hele.
Rul slaget fast sammen på den lange led, hold det sammen med kødnåle og bind med bomuldsgarn.

Læg pølsen i en skål og dæk den med salt/sukkerlagen. Pølsen sættes i køleskabet 1/2 - 2 døgn.

Kog rullepølsen i et frisk hold vand i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 68 - 72 grader.
Den færdigkogte rullepølse lægges i rullepølsepresser eller i en sandkageform med den anden form over. Der lægges noget tungt i formen. Sæt rullepølsen i køleskab til næste dag.

Fjern bomuldssnoren og servér den færdige rullepølse, skåret i pæne skiver, på et godt stykke rugbrød. Kan pyntes med sky og løgringe eller f.eks. italiensk salat.

Opskrift : Dansk Familie Landkøkken

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar