mandag

LEVERPOSTEJ

Hvad er da vel mere udbredt blandt danskerne end det danske nationalpålæg, leverpostejen, der serveret med hjemmesyltede rødbeder eller asie og en god sky, er at finde på danskernes frokostbord året rundt i danske hjem og på danske arbejdspladser.

Ingen julefrokost uden en god juleleverpostej, - leverpostejen kommer vi ikke udenom, den hører til danskernes foretrukne pålæg.

Skal leverpostejen være opbagt eller ej, det er et temperamentsspørgsmål. Der eksisterer et utal af opskrifter på leverpostej og enhver vil hævde, at have den helt rigtige opskrift.

Opskriften på denne leverpostej er lavet med en opbagning. Leverpostejen er fryseegnet.

Kilde : Det Danske Landkøkken
 

LEVERPOSTEJ

300 g lever
150 g spæk
1 lille løg
30 g smør eller mgr.
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 æg
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
evt. lidt nellike eller allehånde
evt. en benfri sild / ansjos

Hak spækket for sig og leveren med løget 1 - 2 gange i kødmaskinen.
Lav en opbagning af fedtstoffet, mel og mælk. Tilsæt det hakkede spæk og dernæst de øvrige ingredienser.
Dejen hældes i en ovnfast form, sættes i kold ovn og bages ved 200 grader i ca. 1 time.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar