onsdag

SPANSK RISRET

Spansk risret, herlig grisemad fra de gode, gamle dage, opskriften er fra 1958, udgivet af De Danske Slagterier under navnet ' Gris på gaflen '.

Dengang kunne husmoderen selv samle en kogebog med mad til hverdag, ved hjælp af damebladene eller hun kunne hos slagteren finde opskrifterne som løsblade.

Denne opskrift fra ' Gris på gaflen ', baserer sig på løskogte ris og stegt flæsk, en opskrift der stadig holder i dag.

Opskriften er til 4 personer                        

en gris på gaflen opskrift
 

SPANSK RISRET

250 g stribet flæsk
2 dl ris
3 dl kogende vand
8 - 9 oliven
1/2 tsk. gurkemeje
1/2 kg ærter
salt
peber tomatketchup

Flæsket skæres i tynde skiver og steges sprøde. Ris, vand, salt og gurkemeje koges til løse ris. Når risene er færdigkogte, blandes ærter, ærtevand samt hakkede oliven i. Det hele gennemvarmes og smages til med salt og peber.
Det stegte flæsk lægges over, pyntes med tomatketchup og serveres rygende varm.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar