onsdag

WIENER-SKINKEPOSTEJER

Wiener-skinkepostejer er simpelthen så taknemmelige og fyldet til disse dejlige, små postejer kan varieres i det uendelige.
En rest hakket eller stegt svinekød eller som her, hakket skinke, blandet med lidt sennep og finthakket purløg. Fyldet kan ydermere bestå af hakkede krydderurter, hakkede smørristede løg og diverse krydderier efter smag.

Postejerne servéres sammen med en skål salat efter årstiden.

Opskrift : Grete Grumme 

WIENER-SKINKEPOSTEJER

150 g mel
150 g smør
1 tsk. fint salt
180 g kogte, purerede kartofler
2 æg
skinke, hakket
sennep
purløg, finthakket

Bland mel, smør og salt og saml dejen med de purerede kartofler, et helt æg og 1 æggeblomme. Dejen er temmelig blød. Lad den hvile et par timer i køleskab.

Del dejen i små kugler og rul hver kugle ud i en rund ca. 1/2 cm plade. Bland den hakkede skinke med lidt sennep og finthakket purløg, læg en skefyld skinkefyld på hver dejplade, der foldes over til halvmåne. Kanterne trykkes god til med en gaffel, dyppet i mel.

Læg skinkepostejerne på en smurt bageplade, pensl dem med letpisket æggehvide og bag dem i ovnen ved200 - 220 grader i ca. 15 minutter.

Servér wiener-skinkepostejer med en skål salat af årstiden.

VI BAGER GAMMELDAGS

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar